Mini-snestorm mandag

TV 2 Vejret: Kør tidligt hjemmefra

00:46

En lille snestorm kan mandag sende trafikken til tælling i Østjylland. Arkivfoto

1 af 2

En mini-snestorm kommer mandag til at gå hen over Østjylland og aflevere mellem 5 og 7 centimeter sne. Desuden kan der opstå snefygning.

Derfor opfordrer TV 2 Vejrcenter nu østjyderne til at køre tidligt hjemmefra mandag morgen og sætte ekstra tid af til transport til arbejdet og uddannelsesinstitutionerne.

Snevejret kommer fra sydøst og vil først lette igen sent på eftermiddagen. Og derefter kan der fortsat opstå problemer for trafikken med snefygning, fordi vi også får hård vind til kuling. DMI har også varslet risiko for snefygning i hele landet. Temperaturerne vil hele døgnet ligge under frysepunktet.

Vejdirektoratet forudser også problemer for trafikken og advarer om, at bilister hurtigt kan komme til at sidde fast i snedriver og opfordrer til, at man medbringer et varmt tæppe og en sneskovl, når man kører ud. Desuden er det en god idé at sørge for, at mobiltelefonen er ladet op, så man kan tilkalde hjælp, hvis det skulle blive nødvendigt.

Ikke en "rigtig" snestorm

For at snevejr i meteorologisk forstand kan kvalificere til at blive kaldt en rigtig snestorm, skal der falde ti centimeter sne på seks timer og vinden skal være på ti sekundmeter.

Men med vindstyrker på op til 15 sekundmeter ventes snefaldet mandag alligevel at give problemer for trafikken over store dele af landet.

Allerværst bliver det i Nordjylland, hvor DMI har varslet snestorm: Her har man i forvejen problemer med motorveje, som fyger til efter kraftigt snefald tidligere i januar.

Se vejrudsigten, som er udgivet søndag eftermiddag, i videoen øverst på siden.