Midtjylland er bedst til vækst

Midtjylland skaber jobs

Region Midtjylland er den region i Danmark, der har den højeste koncentration af vækstvirksomheder i forhold til indbyggere. Det viser en ny undersøgelse fra revisions- og rådgivningsvirksomheden EY.

Ifølge undersøgelsen, er de nye virksomheder i Region Midtjylland de mest levedygtige og har skabt relativt flest nye job.

- Vækstvirksomhederne spiller en vigtig rolle som katalysator for den kommunale vækst. Ser vi eksempelvis på antallet af arbejdspladser, så voksede vækstvirksomhederne i gennemsnit 16 procent i 2011. Samtidig blev der kun skabt en procent nye arbejdspladser på hele det private arbejdsmarked i perioden 2011-12, siger Carsten Collin, partner og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

Ifølge EY viser undersøgelsen også, hvor succesfulde kommunerne er til at skabe gode betingelser for de nye virksomheder.

- Det er ikke kun et spørgsmål om grundskyld og en smilende person i kommunens serviceskranke. Det handler også om at sikre smidige og ubureaukratiske procedurer, god infrastruktur, boligmuligheder og fleksibilitet i forhold til for eksempel institutioners åbningstider, siger Carsten Collin.

Der er 98 kommuner i Danmark. Herunder kan du se, hvor på listen din kommune befinder sig:

Silkeborg:         11

Aarhus :            12

Skanderborg:    25

Favrskov:          31

Syddjurs:          38

Randers:           56

Norddjurs:         82

Odder:              87

Samsø:             95