Melodi Grand Prix: 19-årige Ida Una fra Aarhus er favorit

De danske bookmakere er meget enige om, at aarhusianske Ida Una eller Sada Vidoo vil vinde Dansk Melodi Grand Prix lørdag

Under prøverne til lørdagens Melodi Grand Prix øvede Ida Una og de øvrige deltagere det populære nummer "Dansevise". Foto: Henning Bagger - Scanpix

Ida Una er den første kunstner på scenen i Boxen i Herning lørdag aften. Hun optræder med nummeret "One". Foto: Agnete Schlichtkrull ©DR

Den østjyske sangskriver og sanger Peter Bjørnskov har skrevet "One" sammen med Lene Dissing. Foto: Kristoffer Juel Poulsen - Scanpix

1 af 3

Inden Dansk Melodi Grand Prix løber af stablen lørdag, peger bookmakerne Danske Spil og Nordicbet på to klare favoritter til sejren.

Bookmakernes favorit er den aarhusianske debutant Ida Una, der skal først på scenen med nummeret "One".

- Jeg har forsøgt ikke at følge med i det, for jeg vil ikke blive påvirket af noget. Men jeg er glad for, at jeg ligger som favorit, og at de kan lide min sang. Lad os håbe, de også synes, mit show er fedt, siger Ida Una.

Læs også 19-årige Ida Una fra Aarhus indtager scenen som den første til Grand Prix

Ida Una vurderes til at have lidt større chancer end Sada Vidoo, som stiller op med "Northern Lights". Sada Vidoo er den eneste deltager, der kalder sig selv for en menneskelig dukke. 

Jeg er glad for, at jeg ligger som favorit, og at de kan lide min sang. Lad os håbe, de også synes, mit show er fedt.

Ida Una, Grand Prix-deltager

Australskfødte Anja, der til sidste års melodigrandprix landede på en andenplads, ånder de to favoritter i nakken og er også et godt stykke fra resten af feltet. Hun skal optræde med nummeret "Where I am".

I midten af feltet ligger Anthony Lopez, som i 2014 sammen med Jasmin Dahl blev den første gruppe nogensinde, der vandt X Factor i Danmark. Han stiller i år op solo med nummeret "Smoke in my Eyes".

Her ses alle deltagerne til Melodi Grand Prix 2017, der bliver afholdt i Herning lørdag aften. Foto: Agnete Schlichtkrull ©DR

Lunt i svinget og med odds på linje med Anthony Lopez' findes Johanna Beijbom med nummeret "A.S.A.P.". Johanna Beijbom var med som kor på den svenske "Euphoria", der i 2012 vandt det internationale melodigrandprix. 

Læs også Efter tre MGP-andenpladser: Nu vil Bjørnskov helt til tops

Jeanette Bonde, der stiller op med "Hurricane", er ved Nordicbet også en del af midterfeltet. Ved Danske Spil ser man dog hendes sejr som mindre sandsynlig, og her ligger hun på samme odds som drengegruppen Calling Mercury med "Big Little Lies" og Thomas Rings "Vesterbro". 

Med skidt sandsynlighed til at sejre ligger Rikke Skyttes "Color My World" og René Machons "Warriors" ved begge bookmakere. Det har dog ikke slået René Machon ud. 

01:28

VIDEO: TV 2 | ØSTJYLLAND mødte Ida Una under Grand prix-forberedelserne i går, fredag. Se interviewet med den unge aarhusianske sangerinde her.

Luk video

- Mit nummer er tidsløst og har det internationale snit og en god historie. Omkvædet bærer et budskab, jeg rigtig godt kan lide, og jeg tror godt, "Warriors" kan gå hele vejen til Kiev, siger René Machon.

Ved Nordic Bet ser man det meget usandsynligt, at en sang på dansk vil løbe med sejren. Her finder man nemlig Thomas Ring med sit nummer, "Vesterbro", til allerhøjeste odds på svimlende 50.