Medom bliver ny rådmand

Den politiske ordfører fra SF overtager rådmandspost

Foto: SF

TV 2 | ØSTJYLLAND erfarer, at Thomas Medom (SF) afløser partifællen Dorthe Laustsen som ny Sundheds- og omsorgsrådmand i Aarhus Kommune, mens hun er sygemeldt.

Dorthe Laustsen blev mandag alvorligt kvæstet ved en trafikulykke, og hendes tilstand har efterfølgende været kritisk men stabil.

- Jeg fik beskeden om den tragiske ulykke fra borgmester Jacob Bundsgaard, og jeg og resten af SFs byrådsgruppe sender alle vores varme tanker til hende og hendes familie, siger Thomas Medom til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Forsøgte at blive MF'er
32-årige Thomas Medom har hidtil arbejdet som folkeskolelærer og blev valgt til byrådet ved kommunalvalget i 2009.

Han forsøgte ved folketingsvalget sidste år at komme i folketinget, og han var meget tæt på at blive valgt, men måtte se sig slået af partifællen Eigil Andersen, da SF opstillede på partiliste. 

For kort tid overtog skatteminister Thor Möger Pedersen hans opstillingskreds i Aarhus Nord, da han ønskede at koncentrere sig om arbejdet i byrådet.

Har stor respekt for alle
Da TV 2 | ØSTJYLLAND taler med Thomas Medom, er han stærkt påvirket af Dorthe Laustsen tragiske ulykke. 

- Dorthe Laustsen er en person, der har stor respekt for alle typer af mennesker, og hun er en fremragende politisk leder, siger en dybt berørt Thomas Medom til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Thomas Medom bliver officielt udpeget som ny Sundheds- og omsorgsrådmand på næste møde i byrådet. På nuværende tidspunkt er det uvist, om Dorthe Laustsen vender tilbage til det politiske arbejde.

- Vi håber, hun vender tilbage. Men de mere langsigtede diskussioner, dem gemmer vi til senere, siger Thomas Medom til TV 2 | ØSTJYLLAND.