Meditation og mad: Studerende fik inspiration til køkkenet

Et madbudget på SU kan række til mere end blot ketchup og hvidt toastbrød. Det var i hvert fald meningen med det oplæg, som studerende i Grenaa kunne melde sig til mandag

01:58

Det er nok ikke de fleste munde, der løber i vand, når man tænker på madplaner på SU-budget. Tankerne bliver ofte ledt hen på pasta og ketchup.

Også for Jakob Brøgger Rasmussen, der er studerende i Grenaa, er menuen ikke altid lige spændende, når han laver mad derhjemme. 

Læs også Sovs skal der til: Østjysk madhistoriker skriver bog om dyppelse

- Derhjemme består det tit af ris og kylling, men det er primært, når det er til mig selv, siger Jakob Brøgger Rasmussen.

Meditation før madlavning

Men det skal der nu ændres på. 20 studerende var mødt op i køkkenafdelingen ved Viden Djurs i Grenaa. Her skulle de lære, hvordan man gør SU-maden mere spændende.

Hvis vi er stresset ,så har vi ikke en evne til at kunne registrere den mad, som vi arbejder med.

Simone Jung, klinisk diætist

Det var klinisk diætist Simone Jung, der sammen med Kvickly i Grenaa og Viden Djurs stod bag, og inden madlavningen gik i gang, så stod den på meditation.

- Hvis vi er stresset, så har vi ikke en evne til at kunne registrere den mad, som vi arbejder med, siger Simone Jung.

Fællesskab er vigtigt

Når der skal laves mad, er det ikke kun vigtigt, at maden smager godt. Det skal nemlig også være sjovt at tilberede aftensmaden.

- Jeg har savnet fællesskabet i at lave mad og så det at stå i et stort køkken, siger Jakob Brøgger Rasmussen.

Simone Jung underviste de studerende i, hvordan de fik mest muligt ud af madlavningen.

Og ifølge Simone Jung er det at være sammen om madlavningen en central del af læringen for de studerende, der havde meldt sig på banen mandag i Grenaa.  

- Jeg håber, at de går hjem med, at madfællesskaber også kan indeholde en dybde og en tilstedeværelse, og at mad kan være en katalysator til, at folk kan møde hinanden, siger Simone Jung.