Med ryggen mod muren

Michael Aastrup Jensen (V) frygter et hurtigt valg

Venstres folketingsmedlem fra Randers, Michael Aastrup Jensen bakker op om hovedbestyrelsens beslutning om at beholde Lars Løkke Rasmussen som formand for partiet. Men han erkender samtidig, at V-politikerne kommer på en stor opgave for at få genvinde medlemmernes og ikke mindst vælgernes tillid.

- Det var et meget intenst møde vi havde i går. Det hårdeste møde, jeg nogensinde har været med til. Vi startede i vidt forskellige retninger, men fik i løbet af de 7½ timer vendt hver en sten. Og nu må vi stå sammen, siger Michael Aastrup Jensen, V, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge Michael Aastrup Jensen, medbragte han hundredvis af meldinger om frustration og vrede fra baglandet i Randers. Og selv om hovedbestyrelsen blev overbevist om, at Lars Løkke Rasmussen og den øvrige ledelse i Venstre nu vil ændre ledelsesstil, så mener Michael Aastrup Jensen at partiet formand kommer skal i gang med sit livs opgave.

- Vi står med ryggen mod muren. Og vi kan vælge, om vi vil tage nødudgangen eller gå ind i det store rum og kæmpe. Jeg mener, vi skal det sidste. Men det er klart, at selv om der var enighed i aftes, så sidder vi ikke nu rundt om lejrbålet og synger jubelsange. Men jeg er naiv optimist. Jeg håber bare, at jeg ikke ender med kun at være naiv, siger Michael Aastrup Jensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den massive utilfredshed i baglandet er også årsagen til, at Venstre, ifølge Michael Aastrup Jensen, frygter for et valg allerede i efteråret.

- Vi frygter et hurtigt valg, fordi vi nu har så stor en opgave med at vinde tilliden tilbage hos vælgerne. Jeg tror at vi alle sammen må se i øjnene, at der ikke bliver meget sommerferie i år, siger han. En af opgaverne bliver at holde et stormøde for alle Venstres medlemmer i Randers, så de kan diskutere partiets situation grundigt og sammen finde en vej videre.

Ifølge Michael Aastrup Jensen fik hovedbestyrelsen i aftes lovning på, at partiledelsen fremover vil inddrage både folketingsgruppen og medlemmerne mere, mens Lars Løkke Rasmussen garanterede, at han vil forandre sig.