Markant fald i østjysk kriminalitet

Østjyllands Politi viser gode tal for 2015

Foto: Colourbox

Der er godt nyt for de østjyske borgere. Kriminaliteten er faldet markant i løbet af det seneste år. Der blev i 2015 begået 10% færre lovovertrædelser end året før. 2015 fortsatte altså tendensen fra de seneste år med faldende kriminalitet.

- Vores opgave er at skabe tryghed og sikkerhed for borgerne, så jeg er meget tilfreds med, at der er så mange østjyder, der er blevet sparet for at blive udsat for kriminalitet, siger politidirektør, Helle Kyndesen.

Især i området omkring Gellerup/Toveshøj i det vestlige Aarhus har politiet set et fald i antallet af anmeldte lovovertrædelser. Antallet blev halveret fra 2014 til 2015

Kriminaliteten i Horsens dykker

Laveste antal indbrud i politikredsens historie

738 færre indbrud blev der begået i det østjyske i 2015 sammenlignet med året før. Aldrig før har Østjyllands Politi oplevet så få indbrud.

- Det er en rigtig positiv udvikling, som er et resultat af et godt samarbejde mellem Østjyllands Politi, de østjyske kommuner og ikke mindst borgerne i Østjylland, siger Helle Kyndesen.

Specielt på Djursland har der været et fald i mængden af indbrug, hvor der i Norddjurs Kommune har været et fald på 27,3% og 37,4% i Syddjurs Kommune.