Maria Sloth: Vi er rigtig glade

Byrådsmedlemmet fra Enhedslisten udtrykte stor glæde med dagens frifindelse på et pressemøde

00:22

Lokalpolitikeren i Aarhus Byråd, Maria Sloth (EL), blev fredag frikendt for anklagerne om at huse to flygtninge i september sidste år, og det var både hun og den anden sigtede - bofællen Anne Hegelund - naturligvis meget tilfredse med.

- Som mange allerede ved, er vi blevet frifundet, og det er vi rigtig glade for, lød det på et pressemøde arrangeret af Enhedslisten Aarhus og aktionsgruppen Welcome to Denmark.

Læs også Byrådsmedlem frikendt for at huse flygtninge

Der var tydelig lettelse at spore hos politikeren, selvom der er stadig er en risiko for et længere sagsforløb.

- Vi ved endnu ikke, om anklageren vil anke dommen, men indtil videre er vi bare glade, sagde Maria Sloth.

Anklageren Jacob Balsgaard havde krævet kvinderne idømt en frihedsstraf på 30 til 40 dage eller alternativt bøder på 5000 kr.

- Vi har vurderet, at der var tilstrækkeligt grundlag til at rejse tiltale og vurderet, at når de til avisen havde forklaret, som de havde gjort, så var det efter vores opfattelse troværdigt, forklarer Jacob Balsgaard Nielsen nu.

I den anden lejr hos forsvareren Claus Bonnez er der anderledes lettelse at spore. 

- Jeg er glad og tilfreds. Det er et eksempel på, at en domstol tager princippet alvorligt om, at det skal være hævet over enhver tvivl, før man straffer, siger Claus Bonnez.

Med frifindelsen slipper Maria Sloth for at skulle en tur forbi Valgbarhedsnævnet for at få prøvet, om hun er egnet til at fortsætte sit politiske hverv.

Du kan se et klip fra pressemødet øverst i artiklen.