Mange indbrud i Østjylland i weekenden

42 indbrud er foreløbigt anmeldt i Østjylland denne weekend

Foto: Colourbox

Der er i weekenden blevet begået en del indbrud i Østjylland, og det har man bemærket hos Østjyllands Politi.

Fra døgnrapporterne lørdag og søndag fremgår det, at der er blevet anmeldt henholdsvis 18 og 24 indbrud i Østjyllands Politi politikreds.

Og hos politiet forventer man, at det antal kan stige i takt med, at østjyderne vender hjem fra weekendture og julebesøg i løbet af søndagen.

- Vi har haft en del indbrud i weekenden, og der kan sagtens blive anmeldt flere i løbet af dagen. Vi har godt studset over, uden at jeg kunne sammenligne statistisk med andre weekender, at der har været en del indbrud i denne weekend. Om det skyldes juletiden er svært at vurdere, men det kunne være tilfældet, siger vagtchef Bo Christensen fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

Mange indbrud i Østjylland i weekenden

I weekenden er det blandt andet gået ud over boliger i Randers, Hammel, Hadsten, Langå, Harlev og Aarhus.

I Aarhus Kommune har man ellers haft et særligt fokus på indbrud den seneste tid, og det har betydet, at man i de første ni måneder i 2015 har kunnet konstatere 1.466 indbrud mod 1.944 samme periode sidste år.

Faldet er sket i takt med, at flere aarhusianske husstande i løbet af 2015 er blevet tilmeldt Nabohjælpsordningen fra Trygfonden. Antallet er steget fra 3.422 til 7.438.