Mange frivillige hjælper ældre

Får hjælp som aldrig før

Det er alt fra netværk, fester, indkøb og samvær de sidste stunder, som frivillige i Aarhus bruger deres tid på sammen med ældre medborgere.

- Det er overvældende og virkelig dejligt, at så mange ønsker at hjælpe til på området, siger rådmand for Sundhed og Omsorg, Dorthe Laustsen, i Aarhus Kommunes nyeste opgørelse over frivillige hos lokalcentrene.

Antallet af frivillige tilknyttet kommunes ældreområde er på bare et år steget med knap 15 procent fra 2.100 til 2.400 frivillige. Kommunens eget mål var en stigning på fem procent.

Sidste år var stigningen fra året før på 16 procent, og kommunen håber på at kunne tiltrække flere frivillige.

Formanden for Aarhus Kommunes Frivilligråd, Knud-Erik Sabroe, der samtidig er medlem af kommunens ældreråd, er glad for de nye tal.

- Medarbejderne i ældreplejen arbejder hårdt for at sikre kommunens ældre den bedst mulige alderdom. Den ekstra hjælp fra de mange frivillige er en løftestang for deres arbejde - og slutresultatet er en værdig og indholdsrig alderdom, siger Knud-Erik Sabroe i en pressemeddelelse.

Dorthe Laustsen afviser, at der skulle være tale, om at de frivillige er kommet for at tage arbejdet fra de ansatte i kommunen

- At tage vare på hinanden er en fælles opgave. Som kommune har vi selvfølgelig en stor del af ansvaret, men gennem frivilligt arbejde tager borgerne medansvar, siger hun.