Mand narret af tricktyv

Blev distraheret og fik stjålet guldkæde

Foto: Colourbox

Der har på det seneste været flere tilfælde af tricktyveri i Østjylland.

Og i går skete det igen.

Denne gang fik en mand midt i 70'erne frarøvet en guldkæde, som han bar om halsen, ved Rundhøj Alle i Højbjerg ved Aarhus.

Tyveriet skete tirsdag morgen klokken 08.50.

- Anmelder bliver stoppet af en mørk, mellemstor bil af ukendt mærke. I bilen sidder en dame, siger Thomas Hinge, der er vicepolitikommissær hos Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Damen i bilen spørger om vej til hospitalet, da hun fortæller, at hendes mand er blevet opereret, og hun gerne vil besøge ham.

- Pludselig står hun ud af bilen og tilbyder den forurettede en guldkæde og en guldring. Hun siger, han skal prøve guldkæden, som hun hurtigt forsøger at spænde om halsen på ham. Pludselig forsvinder hun hurtigt væk i bilen, og manden opdager, at hans egen guldkæde er forsvundet, siger Thomas Hinge.

Se: Advarer mod tiggere

Damen beskrives som værende cirka 50 år gammel, sydlandsk af afstamning, spinkel af bygning, cirka 165 centimeter høj og med kort, sort hår.

- Vi har haft mange episoder, hvor personer har forsøgt at sælge eller pantsætte ting, som de påstår, er guld, men dette var direkte tyveri, siger Thomas Hinge.

Han opfordrer til, at man er ekstra opmærksom i episoder som disse.