Mand anholdt for vidnetrusler: "Det bliver hårdt for dig selv"

En 20-årig mand blev onsdag varetægtsfængslet efter at have truet et vidne til et færdselsuheld

Det skulle angiveligt være trusler over telefonen, som er baggrunden for, at en 20-årig mand onsdag middag blev fremstillet for en dommer i Retten i Randers.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 123 der omhandler vidnetrusler.

Truslerne skulle have fundet sted den 23. februar i år, hvor manden klokken 20 om aftenen ringede til et vidne, som skulle eller allerede havde afgivet forklaring til politiet angående et færdselsuheld få dage forinden. 

Læs også Vanvidskørsel: 14-årig dreng er uden for livsfare

"Jeg sparker døren ind hjemme hos dig" og "Så bliver det hårdt for dig selv. Jeg skal nok sørge for, at du ikke kommer til at give vidneforklaring", lød nogle af truslerne ifølge forklaringen til Østjyllands Politi.

Færdselsuheldet, som er omdrejningspunktet for truslerne, skete den 20. februar. 

Østjyllands Politi har fået medhold af dommeren i at køre sagen for lukkede døre, og derfor vil politiet ikke fortælle til TV 2 | ØSTJYLLAND, hvilket uheld der er tale om.

Samme dag - altså den 20. februar - var dagen, hvor en 14-årig dreng blev blev hårdt kvæstet efter at være blevet påkørt på Ellemosevej i Hadsten. Drengen blev fastklemt mellem en bil og en sten, hvilket førte til store skader på hans ben.  

Læs også Ung kvinde efter ulykke: Folk kører tit for stærkt

I bilen sad tre unge mænd på 18, 20 og 22 år. Mændene blev efterfølgende varetægtsfængslet. 

Om det er det uheld, som vidnetruslerne omhandler, vil Østjyllands Politi i dag hverken be- eller afkræfte af hensyn til efterforskningen. 

Den 20-årige mand blev ved dagens grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger. Han er ifølge politiet bosiddende i Favrskov Kommune. 

KORT: Det var på Ellemosevej ved Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten, at den 14-årige dreng blev påkørt den 20. februar.