Målfest på NRGi Arena

AGF fejrede oprykningen med en ren målfest, da de slog AB 5-3 på hjemmebane

AGF sluttede 1. division af med en sikker sejr hjemme over AB, der dermed rykker ud af 1. division.

AB skulle selv vinde på udebane over AGF for at holde liv i håbet om overlevelse, og samtidig måtte Fredericia ikke vinde hjemme mod HB Køge.

Men AB klarede ikke sin del af opgaven. Det blev et klart nederlag på 3-5 i Aarhus.

AB var kun et point efter Fredericia på den anden side af nedrykningsstregen inden runden, men da AB's målscore var 12 mål dårligere end Fredericias, kunne AB i teorien bruge et uafgjort resultat.

Det virkede da heller ikke helt, som om AB troede på overlevelsen i den svære udekamp.

Se: Jubel og en enkelt tåre i øjet

Midt i første halvleg indledte AGF's Morten Nordstrand scoringen til 1-0, og efter 38 minutter øgede Davit Skhirtladze til 2-0.

Så gik det stærkt. I minuttet inden pausen scorede de to øverste på ligaens topscorerliste. Mate Vatsadze gjorde det til 3-0 med sit 20. sæsonmål, og Kim Aabech kom på tavlen for 17. gang, da han scorede til 4-0.

Men her efter tog AGF's forskud på sommerferien, og AB fik lov at gøre sig gældende i anden halvleg.

Efter to minutter reducerede Nichlas Rohde til 1-4, og midtvejs fordoblede Thomas Wiil-Andersen AB's måltotal i kampen, men ellers var det AGF, der var tættest på at øge føringen i den anden ende.

Det skete så ved Jesper Lange efter 83 minutter. Men målfesten insisterede på at fortsætte. AB fik det sidste ord med reduceringen til 3-5, da et skud blev rettet af og snød Steffen Rasmussen i målet.

I Fredericia fik hjemmeholdet kun 1-1 hjemme mod HB Køge, så AB kunne altså have reddet sin eksistens i rækken med en sejr.

Se mere fra kampen og AGF's oprykningsfest i vores udsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.30.