Mail-storm om rødt lys

Der bliver kørt meget over for rødt

Et hav af mails er væltet ind fra læsere og seere, som tilkendegiver, at rigtigt mange kører over for rødt, der hvor de bor.

TV 2 | ØSTJYLLAND har i løbet af de seneste par dage modtaget rigtigt mange mails fra seere og læsere om, at de ofte ser nogen køre over for rødt lys.

En seer skriver:

I krydset Marselis Boulevard/Dalgas Avenue-Hans Broges Gade køres der flere gange i timen køres overfor klokkeklart rødt.

Især store, tunge lastbiler, der kører til og fra havnen via tunnelen, tordner over for rødt og ser stort på trafiksikkerheden, hvilket ofte har ført til meget farlige situationer.

En anden skriver:

Krydset Vestergade - Vester Allé er topscorer, når det drejer sig om trafikbanditter. Ved stort set hvert eneste lysskift er der cyklister, biler og busser, som drøner over for rødt/mørkegult. En enkelt dag talte jeg på 5 minutter 3 biler og ca. 10 cyklister, som drønede over for rødt.

Der er angiveligt rigtigt mange steder, hvor folk blæser totalt på det røde lys og i det hele taget færdselsreglerne.

- Folk kører alt for aggressivt. De kører over for sent gul, eller så kører de over for direkte rødt. Det giver anledning til meget alvorlige personskade-ulykker, siger projektleder Pablo Celis fra Trafik og Veje i Aarhus Kommune til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I øvrigt mener Pablo Celis, at det er svært at dæmme op for rent teknisk, da han mener, at fejlen sker oppe i folks hoveder. det er der, der skal sættes ind. Trafikmoralen.

I aften følger vi op den ulovlige færdsel. Se med klokken 19.30.