Mail afslører: Venstre løj om Joachim B. Olsen

Det var Venstre, der tog kontakt til den århusiansk kuglestøder Joachim B. Olsen for at få ham opstillet - ikke omvendt.

Anonyme kilder fra Venstre fortalte i går til Jyllands Posten, at Joachim B. Olsens møde med Venstre i Århus sidste år skete på baggrund af henvendelse fra kuglestøderen selv.

Men en mail, dagbladet B.T. er kommet i besiddelse af, viser, at Venstres Gert Bjerregaard, som var rådmånd i Århus, selv tog initiativ til mødet. Det skriver bt.dk.

Mailen er sendt fra Gert Bjerregård til Joachim B. Olsen den 24. februar 2009, og heri skriver venstremanden blandt andet:

- Mødet skal betragtes som en indledende drøftelse med henblik på evt. opstilling som kandidat til Århus Byråd for partiet Venstre ved KV 2009.

Foreslår forskellige datoer

Af mailen fremgår det også, at formand for Venstre i Århus Mikael Gram vil deltage, hvorefter Gert Bjerregaard foreslår forskellige datoer til afholdelse af mødet. Med mailen er det tydeligt, at Venstre har været meget interesserede i Joachim B. Olsen.

- Jeg glæder mig til at fortælle mere om de mange og spændende muligheder, som vi kan tilbyde dig, skriver Gert Bjerregaard.

- Jeg vil godt understrege at vi agter at holde mødet i streng fortrolighed, det vil sige at ingen i vores bagland ved, at vi har kontaktet dig

.

Venstres ordfører Peter Christensen undskylder nu over for Joachim B. Olsen.

- Jeg kun kan sige til Joachim, at hvis det er Venstre folk i Århus, som har sagt det her til pressen, så kan jeg kun beklage det. Det vil i givet fald være helt urimeligt over for ham, siger han til bt.dk.

Inviteret til at være dommer

Ifølge Joachim B. Olsen kom mødet med Venstre i Århus i stand efter, at Gert Bjerregaard nogle dage forinden inviterede den tidligere kuglestøder til at være dommer i en uformel kuglestøderkonkurrence, hvor rådmanden skulle deltage.

- Til træningen spurgte han, om jeg var interesseret i at komme til et møde en dag, fordi han vidste jeg var politisk interesseret, siger Joachim B. Olsen til bt.dk om hvorfor han overhovedet tog til møde med de to Venstremænd, forklarer Joachim B. Olsen.

- Jeg siger ja til nærmest alle, som er interesserede i at mødes med mig. Jeg ville gerne høre, hvad de havde at sige, og det synes jeg da ikke, at der er noget galt i.

Efter at Joachim B. Olsen trådte frem som folketingskandidat for Liberal Alliance, har flere af de andre store partier også stået frem og sagt, at den tidligere kuglestøder har vist stor interesse i deres parti.

Ifølge Socialdemokraternes partisekretær Lars Midtiby ville Joachim B. Olsen stille op for partiet, hvis de kunne finde en passende kreds til ham. Her er det ord mod ord, da Joachim B. Olsen pure afviser dette.

Kilde: bt.dk