Må alligevel fiske på havnen

Misforståelse bag fiskeforbud

Foto: Ole Ryolf

Lystfiskere er alligevel velkomne til at fiske på Aarhus Havn.

På Aarhus Havns hjemmeside kunne man for nyligt læse, at der var blevet indført et forbud mod lystfiskeri fra områderne omkring Pier 1 og Pier 4, for at give plads til entreprenørmaskiner ved de mange nybyggerier på havnen, men det forbud er nu skrottet. 

Ifølge Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, er det misforståelser, der ligger bag forbuddet mod lystfiskeri, på de bynære havneområder. 

- Lystfiskerne bidrager positivt til livet på havnen, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at de er og fortsat vil være velkomne på havnen. Det gælder også under hele anlægsprocessen på Aarhus Ø. Hele sagen beror på misforståelser, og jeg glæder mig derfor over, at vi nu får ryddet tvivl af vejen, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse. 

Simsek bakkes op af SF's politiske ordfører, Thomas Medom.

- Det er rigtig klogt, at rådmanden og havnen nu sadler om. Der skal være plads til alle på havnen, og det er ikke finere at være gæst på en strandbar end at være lystfisker, så det er den rigtige beslutning at give plads til lystfiskerne på havnen, siger Thomas Medom i en pressemeddelelse.

Der, hvor åer og bække løber ud i hav og fjorde, skal fisk kunne bevæge sig frit. Derfor har NaturErhvervsstyrelsen indført en række fredningsbælter i landet, hvor der ikke må fiskes, også ved Aarhus Å's udløb og i et bælte på 500 meter.

Derudover har Arealudvikling Aarhus fået oplyst fra Aarhus Havn, at der fortsat ikke må fiskes fra de områder på erhvervshavnen, som er sikret mod terror. Disse områder er indhegnede. 

Her ud over har hverken Aarhus Havn eller Aarhus Kommune noget at indvende imod, at der bliver fisket. I alle øvrige områder er der derfor ingen begrænsninger for lystfiskere. Det vil bl.a. sige ved Kaj 81 og 83 ud for Søfartsmuseet mellem Pier 3 og Pier 4 og ved Kaj 85, 87 og 89 på Pier 4 ud mod Bassin 7.

Mens der bygges, kan adgangen til vandet midlertidigt være spærret ud for enkelte byggepladser af sikkerhedshensyn.