Lyn slår ned i skole

Landsbyskole i brand efter lynnedslag

02:35

1 af 4

Børnene på Sorring Skole ved Gjern blev evakueret, da et lyn ved middagstid slog ned i gymnastiksalen og satte taget i brand.

Ingen kom til skade ved lynnedslaget og skolen evakuerede straks alle børn til byens idrætshal, Stif Hallen, hvor de nu afventer at blive afhentet af deres forældre.

Beredskabsinpektør Morten Corneliussen fra Silkeborg Brand og Redning oplyser til TV 2 | ØSTJYLLAND, at branden nu er slukket, og at man er i gang med efterslukningen.

Der er allerede bestilt et følgeskadebekæmpelsesfirma til at rydde op efter de omfattende skader: Der skal fjernes vand, sod og affald fra branden og slukningsarbejdet.

Han roser skolen for evakueringen af børnene som gik "helt efter bogen."

Se: Farligt at bade i tordenvejr

Branden blev anmeldt klokken 12.07, fortæller Brand- og Redning Silkeborg. Anmeldelsen lød på, at der var åbne flammer efter et lynnedslag i skolen.

Alt disponibelt mandskab blev sendt til skolen.

- Brand i en skole har naturligvis højeste prioritet og derfor sendte man redningsmandskab fra både Silkeborg og Fårvang til branden, oplyser Morten Corneliussen.

Gymnastiksalen er bygget sammen med resten af skolen, men lynet slog ned i den del af gymnastiksalen, der lå længst væk fra det øvrige bygningskompleks og resten af skolen er derfor ikke blevet beskadiget af branden eller slukningsarbejdet.

Se en video øverst i artiklen, hvor brandvæsnet er ved at slukke branden.