Lokal støtte til Henriette Kjær

Den konservative politiker er i modvind på grund af rod i privatøkonomien. Men baglandet i Aarhus har tillid til hende

Den konservative toppolitiker Henriette Kjærs bagland i Aarhus har fortsat tillid til det lokale folketingsmedlem trods hendes rod i privatøkonomien.

- Vi har fuld tillid til Henriette Kjærs politiske arbejde. Og det her betragter jeg som en privat sag, siger formanden for den konservative vælgerforening i Aarhus, Bent Lønskov.

Opbakningen kommer, efter at B.T. har afsløret, at de konservatives politiske ordfører og gruppeformand i december blev dømt til at tilbagebetale et lån på 149.831,94 kroner. Henriette Kjær har nu betalt pengene til GE Money Bank .

Selv om det ikke er første gang, at Henriette Kjær dømmes for at være en dårlig betaler, så mener Bent Lønskov ikke, at det skader hverken hende eller Det Konservative Folkeparti.

- Nej, folk kan se, at det er nede på et niveau ... Jeg vil ikke filosofere mere over det, men det er i hvert fald bemærkelsesværdigt, sådan som B.T opfører, sig forklarer formanden for Henriette Kjærs lokale vælgerforening.

GE Money Bank specialiserer sig i højtforrentede forbrugslån. Det er ikke første gang, Henriette Kjær - og ikke mindst hendes mangeårige samlever, Erik Skov Pedersen, er i søgelyset for rod i privatøkonomien.

Henriette Kjær blev således i oktober og december 2004 to gange dømt til at betale sine regninger sammen med Erik Skov Pedersen. De havde ikke betalt en markise og to sofaer for over 50.000 kroner.

Efter at sagen kom frem i februar 2005 måtte Henriette Kjær ved den lejlighed trække sig som familie- og forbrugerminister.