Lars Bak: Det var mit livs cykelløb

Silkeborg-cykelrytter dedikerer femteplads i Paris-Roubaix til sine nyfødte tvillinger og sin kone

Lars Bak leverede en fremragende præstation, da den danske cykelrytter søndag blev femmer i forårsklassikeren Paris-Roubaix.

- Det var mit livs cykelløb, siger Lars Bak.

Men der var også en snert af ærgrelse over, at Team HTC-Highroad-rytteren trods alt var tæt på sejren efter en finale, han selv havde domineret over adskillige kilometer.

- Jeg bliver nummer fem, og jeg må nok indrømme, at det var det, mine ben var til i dag.

- Det var mit drømmescenarium til sidst. Jeg prøver at stikke med en kilometer igen, for måske ville Cancellara lade de andre forsøge at lukke hullet, siger Lars Bak.

Danskeren angreb og angreb i finalen, og spørgsmålet er, om han var lidt for ivrig i stedet for at lade de andre ryttere i frontgruppen tage ansvar.

Men det var et svært valg, vurderer Lars Bak.

- Det er svært at sige. Hvis favoritterne var kommet op, så var jeg måske blevet nummer 15. Men hvis og hvis og hvis. Jeg kørte løbet fra spids, siger Lars Bak.

Far til tvillinger

For knap en måned siden blev Lars Bak far til to tvillinger.

- Jeg vil gerne dedikere min femteplads til mine to nyfødte Oscar og Liva og min kone, siger Bak.

Danskeren, der var med til at skabe de afgørende udbrud i det legendariske brostensløb, sluttede lidt over 20 sekunder efter vinderen, belgiske Johan Van Summeren fra Garmin-Cervélo.

- Jeg er helt tømt, men jeg kørte løbet, som jeg skulle. Da Fabian Cancellara kom op til min gruppe til sidst, prøvede jeg at stikke igen, men jeg var færdig, fortæller Lars Bak.

Forhåndsfavoritten Cancellara blev nummer to.