Langå i oprør over udsigt til manglende bro: Forfærdeligt for byen

I Langå vil BaneDanmark rive byens bro ned – en bro, der er en central nerve i byen

02:03

Broen i Langå adskiller cirka en fjerdedel af byens indbyggere fra den øvrige del, og hvis man skal køre turen fra den ene til den anden side, tager det blot cirka et minut.

Men det næste stykke tid kan den transporttid blive væsentligt forlænget. BaneDanmark vil nemlig rive den centrale bro, der forbinder de to bydele, ned for at bygge en ny. Det vil give otte måneder uden en bro, og det kan have stor betydning for den fjerdedel indbyggere, der er fanget på den ene side af broen.

Læs også Bro lukkes og Langå skæres over i to: - Det er katastrofalt

Nu er der nemlig pludselig en 18 kilometer lang omvej hen til noget, der før lå et minuts kørsel væk. 

'Det er forfærdeligt for byen' og 'det kommer til at påvirke os meget negativt', lød nogle af kommentarerne på gaden.

På den ’store’ Langåside frygter man, at det vil gå hårdt ud over forretningslivet, hvis 25 procent af kundebasen skal finde et andet sted at handle de næste otte måneder. 

Læs også Banedanmark lover tog mellem Aarhus og Langå mandag morgen

- Vi har brug for kunderne, og hvis de får andre vaner og kører et andet sted hen, så ved vi jo ikke, om de nogensinde vender tilbage, siger Lotte Thorsen, der er indehaver af butikken Nummer 7 i Langå.

Og det er en berettiget frygt, lyder det fra Henry Nielsen, der er en af dem, der vil få 18 kilometers omvej ind til Langå.

- Vi begynder nok at handle i Randers i stedet for. Det kunne man godt forestille sig, siger Henry Nielsen, der er borger i Langå. 

01:28

Se en gennemgang af, hvor lang omvejen bliver, når broen forsvinder. 

Luk video

Nu vil lokalpolitikere og borgere kæmpe for, at der bliver opført en ny bro, før den gamle bliver revet ned - men indtil videre har der ikke været held med det. 

Se mere i indslaget øverst i artiklen.