Lækker mad til fodbold-gæster
Millionbeløb til markedsføring af midtjysk gastronomi
Region Midtjylland vil forsøge at markedsføre sig selv med gastronomi i verdensklasse, når gæster fra hele verden kommer til regionen i forbindelse med fodboldarrangementet U 21 EM i juni.
Der holdes derfor tre internationale gastronomiske konkurrencer i Aarhus, Silkeborg og Viborg samt en todages festival 6. og 7. juni hos Århus-restauranten Malling og Schmidt.
Hensigten er at vise, hvad regionen kan byde på af kvalitetsfødevarer, og at demonstrere, hvordan den nordiske madkultur har rod i den vilde natur, bæredygtighed, egenart og håndværkstraditioner.
Aktiviteterne er budgetteret til at koste godt en mio. kroner, hvoraf Regionsrådet for Region Midtjylland på sit møde 25. maj ventes at nikke ja til en bevilling på godt en halv mio. kroner, og det offentligt/private fødevare- og gastronomikonsortium Food Organisation of Denmark F.O.O.D. samt eventuelle sponsorer står for resten.
Programmet indeholder en festival for det nye nordiske køkken hos Malling og Schmidt, en "Nations Cup" for unge danske og udenlandske kokke i Aarhus, Silkeborg og Viborg og gadeevents i Aarhus og Viborg med fokus på hverdagsmad.
Der bliver desuden et udflugtsprogram for den internationale presse, der kan besøge områdets fødevareproducenter