Kulturår skudt i gang i Norddjurs: Vi kan noget med tang

- Norddjurs har både råvarer, kunstnere og projektmagere, der vil gøre 2017 til et helt unikt år

02:01

Lørdag blev Kulturåret 2017 skudt i gang i Norddjurs.

Det skete med en stor åbningsfest på torvet i Grenaa, hvor 22 aktører gav smagsprøver på kommende mad- og kulturoplevelser i Norddjurs Kommune.

01:16

VIDEO: Se eller gense højdepunkterne fra kulturåbningen i Aarhus for en uge siden.

Luk video

- Norddjurs har både råvarer, kunstnere og projektmagere, der vil gøre 2017 til et helt unikt år, siger Hanne lykke, projektleder, Norddjurs Kommune.

Der var især fokus på mad og lokale råvarer, da festen også markerede, at Norddjurs er en del af europæisk gastronomiregion 2017.

- Vi har jo havet omkring os, så vi kan noget særligt med tang, siger Hanne Lykke.

Til åbningsfesten af Kulturåret i Norddjurs Kommune var der fokus på mad og lokale råvarer. Blandt andet tang, der efter en time i ovnen bliver sprødt.

Derfor var tang naturligvis også på dagens menu.

- Vi har bare været ude ved stranden, og der vokser tang typisk på sten. Så klipper man det yderste af og skyller det. Herefter skal det en time i ovnen, til det er sprødt, siger forskningsleder Lone Thybo Mouritsen fra Kattegatcentret.

Kulturfesten fejrede også åbningen af Museum Østjyllands nye udstilling om 10.000 års historie om Norddjurs.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om åbningen af Kulturåret i Norddjurs Kommune.

200 balloner og fest på torvet i Grenaa markerede, at Norddjurs også er med i Kulturhovedstad 2017.