Kritik af PET-lukning

Politikere vil bevare PET's afdeling i Aarhus

Flere politikere protesterer nu mod PET's beslutning om at lukke sit Aarhus-kontor og overflytte de 30 medarbejdere til hovedkvarteret i Søborg. Det skriver JP Aarhus.

SF-rådmand Thomas Medom er bekymret for, at de vil gå ud over overvågningen af højreekstreme miljøer, mens folketingsmedlem Tom Behnke (K) er bekymret for, at det vil svække kampen mod terror.

Tom Behnke vil nu rejse sagen overfor justitsministeren i form af et paragraf 20-spørgsmål, hvor ministeren bliver bedt om at svare på, om han vil omgøre PET's beslutning.

- Det er stærkt bekymrende, at PET ikke længere skal være til stede i Aarhus, mener han.

Det er nødvendigt at være tæt på borgerne og kunne opfange tips og aftale møder med folk, der har oplysninger. Det er ikke i samme grad muligt, hvis man arbejder fra et kontor i København, forklarer han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

PET-chef Jakob Scharf begrunder beslutningen med, at Politiets Efterretningstjeneste skal udnytte tjenestens ressourcer og kapacitet bedst muligt, skriver avisen. Og det mener han sker bedst ved at samle medarbejderne.

PET's tidligere chef, Hans Jørgen Bonnichsen kritiserede i går beslutningen. Han sagde til Jyllands-Posten, at afdelingen i Aarhus er "helt central" og at det var grunden til, at aarhusafdelingen blev bevaret, da man i sin tid nedlagde afdelingerne i flere andre jyske byer.