Krig i luftrummet

To nye lokalradioer i luften på samme dag

01:45

1 af 2

Der er udbrudt radiokrig i Silkeborg.

Mandag morgen gik to nye radiostationer i luften på samme tid. De to lokalradioer - Din Radio Silkeborg og Radio Silkeborg - er direkte konkurrenter, og dermed er kampen om lytternes gunst knivskarp.

Din Radio Silkeborg er startet af tidligere værter fra Radio 1 i Silkeborg. For ni måneder siden valgte Radio 1 at fyre sine værter for udelukkende at spille musik.

Kanalen er startet af lokale investorer og FFC Media i Aarhus og har en plan om at dække alle de store lokale begivenheder, der interesserer folk i Silkeborg.

- Vi har valgt at lave en lokal radio i Silkeborg, fordi vi syntes byen manglede en lokal radio. Vi er i en by med stærke traditioner for lokalradio helt tilbage til 1984. Vi har ønsket om at lave en radio, som lytterne kan lytte til med nogle sjove værter om morgenen, som også samtidig er informative, siger direktør hos Din Radio Silkeborg Michael Jørgensen.

Tilbage til det tidligere koncept

Samtidig har Midtjyllands Avis genoplivet Radio 1 under navnet Radio Silkeborg. Radiostationen er gået tilbage til det tidligere koncept og har ansat tre værter. Radio Silkeborg åbnede også mandag morgen - altså samme dag som Din Radio Silkeborg.

- Vi har haft denne her plan liggende i skuffen i et par måneder. Men det er klart, at eksekveringen lige nu og her er selvfølgelig en direkte foranledning af, at nogle af vores gamle kolleger gjorde det tilsvarende, siger administrerende direktør i Radio Silkeborg Stinus Erboe.

De to nye radiostationer er enige om, at der ikke er plads til to lokalradioer i Silkeborg.

- Så må vi jo sige "let the best man win", siger Stinus Errboe.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.