Kræftpatienter venter for længe

Manglende kommunikation og fejl hos sygehus

Foto: Colourbox

En kræftpatient måtte i juni vente tre dage længere end tilladt på at komme til forundersøgelse på Aarhus Universitetshospital.

Det er ottende gang siden september sidste år, at sygehuse i Region Midtjylland ulovligt har overskredet tidsfristen for forundersøgelser.

Det får nu Kræftens Bekæmpelse til at reagere.

- Det er jo ikke bare beklageligt. Det er også ulovligt, siger Kirsten Madsen, som er formand for Kræftens Bekæmpelse i Region Midtjylland til P4 Østjylland.

Kræftpatienter har krav på at komme til forundersøgelse inden for 14 dage efter, de har fået en henvisning fra deres egen læge.

Menneskelig fejl

Ifølge Region Midtjyllands koncerndirektør, Ole Thomsen, er overskridelsen sket på baggrund af kommunikations- og tællefejl.

- Det var en simpel menneskelig tællefejl. Der er en medarbejder, der har siddet og talt for at se, om man stadig kunne nå det inden for 14 dage, og han har talt 3 dage forkert, siger koncerndirektør Ole Thomsen til P4 Østjylland.

Også i juni måtte en kræftpatient vente for længe på undersøgelse hos Regionshospitalet Viborg. Her ventede patienten en måned, det vil sige 16 dage længere end tilladt.