Kommune vil lukke mobilhuller

Borgere skal indberette dårlig mobildækning

Det skal være slut med dårlig mobildækning i Norddjurs Kommune.

Derfor blæser kommunen nu til kamp mod de sorte huller uden dækning.

Norddjurs Kommune har udarbejdet en mastepolitik, som peger på de områder i kommunen, hvor det vil være fordelagtigt at opstille master.

Det skal give teleselskaberne bedre mulighed for at se, hvor der er mobildårlig dækning.

Derdover vil kommunen oprette et interaktivt kort, hvor borgerne kan markere de områder, de oplever, har dårlig dækning.

Ifølge formand for teknik- og miljøudvalget, Jens Meilvang, fra Liberal Alliance er det nødvendigt med bedre mobildækning, hvis kommunen ikke skal blive hægtet af udviklingen.

- Vi får rigtig mange henvendelser både fra borgere og virksomheder. Nogle virksomheder fortæller, at det ligefrem har kostet arbejdspladser, fordi det giver dårlige arbejdsvilkår,  siger Jens Meilvang, formand for miljø- og teknikudvalget, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vil lægge pres på teleselskaber

Kommunens nye mastepolitik indeholder såkaldte forhåndsgodkendelser, som vil gøre arbejdsprocessen hurtigere, hvis et teleselskab henvender sig til kommunen vedrørende opstilling af master.

Teknik- og miljøudvalgsformand Jens Meilvang håber, at det øgede fokus på dårlig mobildækning med tiden vil munde ud i flere master.

- Ved at vi i har udarbejdet en mastepolitik og får indsamlet information fra borgerne, håber vi, at kunne lægge pres på teleselskaberne, siger Jens Meilvang, formand for miljø- og teknikudvalget, til TV 2 | ØSTJYLLAND.