Katrine vandt Skills

Hun er landets bedste konditorlærling

1 af 2

Nyt guld til de aarhusianske lærlinge: Langenæs Bageriets konditorlærling har vundet guld ved DM i Skills.

Katrine H. Oehlenschlæger blev lørdag kåret som Danmarks bedste konditorlærling. Bageriet oplyser, at hun vandt foran dygtige lærlinge fra blandt andre La Glace i København. 

Se også: Philip vinder guld

- Katrine har været hos Langenæs Bageriet i snart halvandet år, og der er ingen tvivl om, at hun bliver en af de helt store profiler for vores fag. Hun er nysgerrig, talentfuld og så er hun villig til at knokle, til tingene lykkes og sidder lige i skabet, fortæller hendes læremester, chefkonditor Palle Sørensen i en pressemeddelelse.

Guldmedaljen motiverer

- Katrine har ydet en enorm indsats og forberedt sig ned til mindste detalje. Det er absolut fortjent, at hun får den faglige anerkendelse, som en guldmedalje er. Og samtidig kan jeg da ikke lade være med at glæde mig over den afsmittende effekt, som medaljen også har. Der er jo ingen tvivl om, at vores øvrige lærlinge bliver ekstra motiverede, når de oplever, at det faktisk giver pote at lægge masser af tid og kræfter i træning, siger bagermester Michael Spottag.

Lige nu udstiller Langenæs Bageriet en chokoladeskulptur, der er lavet af virksomhedens konditorlærlinge. Skulpturen, der udelukkende består af chokolade, blev lavet som led i Katrines forberedelse til det veloverståede DM i Skills 2014.

Østjylland har også Danmarks bedste klejnsmedelærling. Han kommer fra Tilst, og ham kan du læse om her.