Kanon køkkenchef

Hun er i spidsen for landets bedste kantine

Foto: Claus Petersen

Der er kantinemad, og så er der rigtig god kantinemad.

Hvis man skal tro Landbrug og Fødevarer skal medarbejderne hos en aarhusiansk virksomhed være ekstra glade for den mad, som hver dag mætter deres maver.

Fødevareorganisationen har nemlig netop uddelt årets Kantinepris til revisionsfirmaet BDO i Aarhus. I spidsen for den udsøgte mad står køkkenchef Liselotte Kira Gregers Andersen, der igennem Cheval Blanc Servicerestauranter står for den daglige drift af kantinen.

Kantinen har blandt andet fået prisen på grund af Liselotte Kira Gregers Andersens smag for kvalitet, råvarer, smag og ikke mindst engagement.

Køkkenchefen tager nemlig begrebet gode råvarer et skridt længere end de fleste. For eksempel tager hun nogle gange i skoven for at plukke friske urter og svampe til maden.

- Liselotte Kira Gregers Andersen brænder med al tydelighed for mad og madlavning. Det viser hun dagligt i den mad, der serveres hos BDO, men også i de projekter hun involverer sig i. I år har hun for eksempel været ambassadør på Store Smagedag, og hun giver råd og vejledning til alle, der spørger, siger Vickie Kristensen, som er seniorkonsulent hos Landbrug og Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Glæder sig til at komme på arbejde

Det var også en meget glad køkkenchef, som i går modtog prisen ved et arrangementet "Fødevaredagen" i Turbinehallerne i Aarhus.

Liselotte Kira Gregers Andersen glæder sig nu til at komme på arbejde i dag og servere flydende forkælelse:

- Det er det, jeg helst vil lave, og så vinder jeg i dag, det er helt utroligt. Jeg tror, vi skal have bobler på arbejdet i morgen, siger Liselotte Kira Gregers Andersen.

Senest en østjysk kantine løb med prisen var i 2009, hvor kantinechefen hos Vestas i Aarhus, Kristine Kristensen, vandt titlen.