Kamp-klædt politi i gaderne

Kom med på en kigger

En stor gruppe fodboldfans bliver modtaget på banegården og skal følges til Casa Arena af politiet. Og så går alt det galt, som der næsten kan gå galt.

Så er scenen sat for den politi-øvelse, der foregår i gaderne i Horsens den 6. november. Fem jyske samt Fyns Politikreds deltager i øvelsen, hvor op mod 300 betjente er i aktion. Og borgerne må gerne komme helt tæt på og se med, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Vi har rigtig god erfaring med, at de seks politikredse træner sammen. Det giver realistiske forhold og gør, at vi, når det virkelig gælder, kender hinanden og arbejder efter præcist de samme principper. Vi kan altså tilkalde forstærkning, hvis vores egne ressourcer ikke slår til i en skarp situation, uden at frygte for at samarbejdet under indsatsen ikke vil fungere. Det er alle træningsressourcerne værd, siger vicepolitiinspektør Lars Ozol fra Sydøstjyllands Politi.

Ifølge politiet vil der være "rav i den" og øvelsen vil være "værre end virkeligheden", for at få trænet så mange forskellige scenarier, som muligt. For i følge ordensmagten, vil de politifolk, der agerer fodboldfans ikke være af roligan-typen.

Hele øvelsen gentages igen den 21. november.