Kæmper stadig for sengepladser

Initiativgruppe vil kæmpe til det sidste for, at otte sengepladser bliver på Regionshospitalet Silkeborg

01:30

1 af 2

Gruppen "Sygehusinitiativet til udvikling af Regionshospitalet Silkeborg" tror på, at det kan lade sig gøre at redde de otte sengepladser, som regionsrådet vil flytte fra Silkeborg til Viborg.

- Vi noterer os de sidste små hurdler, som vi jo rigtig gerne vil have, at de når at se på, inden de skal beslutte det her i regionsrådet i morgen, siger Rune Dreier Kristensen, der er medlem af gruppen og medlem af byrådet for Socialdemokraterne.

Se: Kæmper mod besparelser

Som en del af Region Midtjyllands spareplan til 699 millioner kroner mister Regionshospitalet Silkeborg 23 sengepladser, hvoraf 15 helt nedlægges og otte flyttes til Viborg.

Det skal give mening

Det er de otte, der skal flyttes, som initiativgruppen kæmper for.

- Det er specielt de medicinske senge, som vi godt kunne tænke os bliver bevaret, fortsætter Rune Dreier Kristensen.

- Det skal give god mening, og jeg synes ikke, at det giver god mening, at vi skal transportere patienter, som lige så godt kunne blive indlagt i Silkeborg, til Viborg. De kan blive behandlet lige så godt her, som på ethvert andet hospital.

Bruger de sidste 24 timer

"Sygehusinitiativet til udvikling af Regionshospitalet Silkeborg" blev grundlagt tilbage i 2007 og har den seneste tid kæmpet hårdt for at undgå for mange besparelser i Silkeborg. Arbejdet fortsætter lidt endnu.

Se: Blandede følelser i Silkeborg

- Det er vores arbejde i initiativgruppen at prøve at påvirke og komme med de saglige argumenter for, at det ikke skal blive sådan. Der har vi et døgns tid til lige at få nogle politikere til at flytte nogle kommaer, så vi kan beholde de sidste otte senge i Silkeborg, siger Rune Dreier Kristensen.

Du kan læse hele spareplanen her. Se desuden mere om planerne i TV 2 | ØSTJYLLAND nyhedsudsendelse tirsdag aften klokken 19.30.