Kæmpeordre til kampfly

Skal lave dele til amerikanske kampfly

Kampflyet Joint Strike Fighter. Det er fly af denne type Terma A/S skal levere dele til. Pressefoto

Terma A/S i Lystrup ved Aarhus, skal leve dele til amerikanske kampfly. Det stå fast efter, at Danmarks største virksomhed inden for forsvarsindustrien har landet en kæmpeordre på mere end 1 mia. kroner.

Terma A/S skal fremover være underleverandører til det amerikanske kampfly F-35 Joint Strike Fighter.

Terma underskrev i dag i København en langvarig kontrakt med amerikanske Lockheed Martin Aeronautics om produktion på sin fabrik i Grenaa af kompositdele til det internationale F-35 Lightning II-kampflyprogram.

- Aftalen betyder, at vi kan sikre beskæftigelsen for vores medarbejdere. Derudover håber vi også, at der vil være en afsmittende effekt i form af, at der bliversikret en række jobs hos vores underleverandører og samarbejdspartnere, siger kommunikationsdirektør hos Terma A/S, Kasper Rasmussen til TV 2 | ØSTJYLLAND.   

Aftalen omfatter produktion af vingeforkanter til højderoret til alle tre varianter af F-35 kampflyet.

Kontrakten indebærer, at Terma er eneleverandør af disse komponenter i kontraktperioden til og med 2019.

Joint Strike Fighter, også kendt som F-35, er en af de flytyper, som regeringen ser på i forbindelse med, at de danske F-16-jagerfly skal udskiftes inden for en årrække.

Terma har været inde over arbejdet siden arbejdet gik i gang i 2000. Den første ordre mellem Lockheed Martin og Terma blev underskrevet i 2006.

Se mere i vores udsendelse klokken 19.30.