Juletrafikken bliver ekstra hektisk i år

Det er en god idé at køre før klokken 14 eller efter klokken 20 lillejuleaften, oplyser Vejdirektoratet

Når arbejds- eller skoledagen slutter 23. december, får danskerne travlt med at pakke bilen og køre hjem til familien for at holde jul. Men vil man undgå at sidde fast i trafikken, er det en god idé at køre uden for tidsrummet klokken 14-20, oplyser områdechef i Vejdirektoratet Charlotte Vithen.

- I år har vi også myldretidstrafik 23. december samtidig med udrejsetrafikken, fordi 23. falder på en hverdag. Det er derfor, det bliver ekstra slemt i det tidsrum, siger hun.

Læs også Formodet påvirket mand kørte ind i ambulance under udrykning

Det er især trafikken fra øst mod vest, der bliver berørt.

- Der vil man kunne mærke det på de større veje ud af København, hen over Fyn og Jylland og også mellem Kolding og Aarhus, siger Charlotte Vithen.

På grund af den tætte trafik er der større risiko for uheld. Og hvis det sker, bliver køerne på motorvejene endnu længere.

200.000 biler krydser Storebælt
26. december bliver den travleste hjemrejsedag. Her vil trafikken gå i østlig retning mod Sjælland og hovedstadsområdet.

Tæt trafik forventes også på Storebæltsbroen. Her regner man med, at 200.000 biler vil krydse farvandet mellem 23. og 27. december.

Læs også Stort trafikuheld på E45 ved Aarhus N onsdag morgen

Driftsleder i Storebælts betalingsanlæg Palle Nygaard opfordrer i en pressemeddelelse til at finde brobizzen frem i god tid.

- I Storebælts betalingsanlæg bemander vi efter prognoserne og er klar til at hjælpe bilisterne igennem. Den absolut hurtigste og billigste måde at komme igennem anlægget på er selvfølgelig ved at bruge sin brobizz, siger han.

- Vi ved, hvornår der vil være mange biler i betalingsanlægget, og vores medarbejdere er klar til at tage imod de mange bilister, lyder det fra Palle Nygaard.