Julefrokost: 400 forgiftet

Mad kølet for langsomt ned. Ledelsen beklager

Genrefoto. Foto: Colourbox

Cirka 400 gæster har fået madforgiftning efter at have spist mad fra en julebuffet i Kjellerup.

I alt var der mødt 850 personer op til den festlige aften i Arena Midt, men næsten halvdelen af dem havde det dagen efter knapt så festligt som aftenen før.

En fejl i nedkølingen betød ifølge TV Midtvest, at omkring 400 personer oplevede symptomer på madforgiftning. Det gik simpelthen for langsomt med at få maden kølet ned.

- Maden skal køles ned på max tre timer, ellers får bakterierne alt for gode forhold. Det er en meget vigtig proces, når man har med mad at gøre, siger Niels Jakob Lund fra Fødevarekontrollen Nord.

Arena Midt får en bøde

Arena Midt i Kjellerup får en bøde på 60.000 kroner og en sur smiley. Ledelsen erkender miseren.

- Det er virkeligt irriterende. Der er ingen, der skal gå herfra og være dårlige. Normalt har vi et rigtigt godt ry, og vi har afholdt lignende arrangementer flere gange. Nu tager vi alle nødvendige skridt for at forhindre, at det nogensinde sker igen, siger centerchef i Arena Midt Søren Andersen til TV Midtvest.

Tarteletfyld ikke nedkølet

Ifølge Ekstra Bladet er det formentlig tarteletfylden, den var gal med.

I hvert fald havde en af de store tyve liters gryder ikke været ordentlig nedkølet, lød vurderingen fra fødevarekontrollen.

- Det er møgirriterende og må bare ikke ske. Jeg kan ikke gøre det om, men nu får jeg installeret et nyt og bedre køleanlæg, så det ikke gentager sig, siger Søren Andersen til avisens hjemmeside.