Johannes er lam og racerkører - Nu gælder det Mosten Raceday

De seneste to år har Johannes Christensen brugt på at bygge sin egen racerbil. Nu skal den stå sin prøve ved Mosten Raceday 2016

03:09

Selvom man er lam i benene, kan man godt være racekører. I 1995 kørte Johannes Christensen fra Randers galt efter han havde haft et skænderi med sin daværende kæreste.

Ulykken gjorde ham lam i benene, og lægernes dom var klar. Han ville aldrig nogensinde komme til at gå igen.

De seneste to år har han været i gang med sit livs største projekt. Sammen med sin far og en kammerat har han brugt 6.500 timer på at bygge sin egen racerbil, som skal på banen til Mosten Raceday 2016 - en stor motorfestival med fede maskiner, masser af benzin, bilos, afbrændte dæk og dragrace ved Allingåbro øst for Randers.

Læs også Søren vil køre 200 meter på 5 sekunder

- Det ligner jo lidt en Lotus Super Seven, og så har vi lagt en V8 motor i med en tretrins automatgearkasse, og pedalerne kan tages ud af den, når jeg skal køre i den, og så er den håndbetjent, forklarer Johannes Christensen.  

Ved Mosten Radeday 2016 skal den selvbyggede bil stå sin prøve på den 200 meter lange bane, som kørerne i løbet af få sekunder tilbagelægger.

Læs også 200 meter på få sekunder

- Jeg har sommerfugle i maven som ind i pokker. Så det bliver spændende bare at komme ud og vise den. Vi satser på at vi kan komme måske ud at brænde dæk af og måske også få lov til køre lige ud med den.

Cirka 5.000-6.000 motorcykelentusiaster vil være klar til at se de cirka 170 kørere, som skal ud og prøve kræfter med dragrace-banen. Mosten Raceday finder sted i dagene 1. til 4. september og TV 2 | ØSTJYLLAND er med.

Du kan nemlig følge med direkte fra Mosten Raceday 2016 fredag her på tv2oj.dk eller på vores egen kanal fra klokken 12.00, hvor vi sender live fra dragrace-banen frem til klokken 17.00. Herefter vil værterne Claus Elgaard og Annika Raunstrup holde styr på de mange hestekræfter frem til klokken 20.15, og du får mulighed for at møde flere af deltagerne og selvfølgelig se mere til de spektakulære maskiner, når de dyster mod hinanden. 

Derudover kan du også følge med på Facebook, Instagram og Snapchat - TV2OJ - hvor vi løbende vil opdatere fra eventen.