- Jeg er frygtelig ked af det

Egnsteater om beskåret støtte til Svalegangen

02:37

1 af 2

Nyheden om mindre støttekroner til Teatret Svalegangen i Aarhus ærgrer leder af Randers Egnsteater Peter Westphal.

- Jeg er frygtelig ked af det på Randers Egnsteaters vegne, fordi Svalegangen er jo en af vores absolutte største leverandører af teaterforestillinger til vores gæsteprogram i Randers, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge lederen er der nemlig ingen andre aktører, der erstatter Teatret Svalegangen nationalt.

- Vi har tidligere købt rub og stub, og vores publikum efterspørger teatret fra Aarhus, idet den kunstneriske kvalitet altid har været i top, samtidig med at det på ingen måde kan sammenlignes med Folketeatrets turné, hvis forestillinger ofte er enten for store eller for dyre til, at vi kan præsentere dem, siger han.

- Og så er der nogle principielle ting, som bekymrer mig. Det er den konstante udsultning af statslige midler til institutioner udenfor København. Man kan se, at det bliver mere og mere centraliseret. København er ved at smelte sammen med staten - og det er et stort, stort problem for scenekunstmiljøet i hele Danmark.

Se hele interviewet med lederen af Randers Egnsteater øverst. Her kan du høre mere hans bekymringer i forhold til Scenekunstudvalgets prioriteringer.