Issehoved ligger stille på det værst tænkelige tidspunkt

Hurtigfærgen mellem Aarhus og Samsø har ligget stille i en uge i den værst tænkelige tid – netop højsæsonen

03:15

I næsten en uge har den nye færge mellem Samsø og Aarhus ikke sejlet et eneste knob. Tekniske problemer har sendt den til tælling på et særdeles kritisk tidspunkt - akkurat som højsæsonen er begyndt

I næsten en uge har den nye færge mellem Samsø og Aarhus ikke sejlet et eneste knob. Tekniske problemer har sendt den til tælling på et særdeles kritisk tidspunkt - akkurat som højsæsonen er begyndt.¨

Forklaringen skal man finde langt nede i motorrummet på den 25 år gamle færge. Problemet er en knækket aksel. Den del, der nu ventes på i Sælvig, er ikke større end en lille lommelygte. Reservedelen er ved at blive hastefremstillet i Horsens. Og det er en rigtig uheldig tid at vente på reservedele på. 

00:54

Kom med i maskinrummet og hør forklaringen på Issehoveds problemer. 

Luk video

- Solen skinner, og der er masser fra Aarhus, der gerne vil til Samsø. Så det her skulle hellere være sket i december end i juli. Det er vilkårene og det accepterer vi også. Det er lærepenge, vi betaler, og det bliver vi kun bedre og dygtigere af, siger Hans Christian Hesseldal, bestyrelsesmedlem i Samsø-Aarhus Expressen.

Ventetiden bliver brugt på at gøre færgen i stand til sæsonens turister. I motorrummet bliver der blandt andet sat nye ventiler i og skiftet filtre. Og på dækket bliver der sat automater op, hvor man kan købe slik og kaffe.

Turistchefen på Samsø håber, at Issehoved kommer i drift snart, da Samsø går en gylden sæson i møde.

- Det er en sæson, der ser ud til at blive større end den var sidste år, og der var den også rigtig stor, siger Mette Løkke, erhverv- og turistchef i Samsø Kommune.

Foreløbig er sejladsen aflyst indtil fredag middag, men måske bliver den genoptaget allerede en af de kommende dage.

Historien gentager sig

Det er langt fra første gang, at en færge mellem Jylland og Samsø løber ind i problemer.

I 2009 blev Kanhave sat ind i driften. Den var kendt for sine tekniske problemer og aflysninger.

I 2015 blev Isabella sat ind efter lang tid forsinkelser. Efter kort tid kolliderede den med molen. 

I klippet herover kan du se indslaget om Issehoveds stilstand