Ingen tillid til ledelse

Forældre lægger pres på skoleledelse efter fyring

Massevis af støtteerklæringer skrevet med store bogstaver på bannere.

Opbakningen var ikke til at tage fejl af, da elever og forældre fra Risskov Skole her til morgen mødte op foran Aarhus Rådhus i protest mod, at en lærer er blevet fyret.

Men forældrene demonstrerede ikke kun for at få den lærer tilbage, som blev sendt hjem efter angiveligt at have ramt en elev på skulderen med slag.

Forældrene vil have en ny ledelse på skolen. Det budskab afleverede de i dag i form af en bunke underskrifter til Børn og Unge-rådmand Bünyamin Simsek (V).

45 ud af 48 forældre til elever i de klasser, som læreren underviste, har skrevet under på en mistillidserklæring. En af de forældre er Morten Nielsen.

Han fortæller, at forældrene gennem længere tid har været utilfredse med ledelsen, men at denne sag har fået bægeret til at flyde over:

- Det er en meget massiv erklæring. Her i Risskov kan man ikke gå på gaden uden at møde folk, som er utilfredse med skoleledelsen, siger Morten Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Det er et direkte mistillidsvotum.

Forældrene efterlyser mere dialog fra Aarhus Kommune. Det bliver dog ikke i første omgang muligt fra rådmandens side.

Rådmand for Børn og Unge Bünyamin Simsek (V) har i dag i en mail til TV 2 | ØSTJYLLAND afvist at kommentere sagen, da han betegner det som en personalesag.

- Hvem er det så, vi kan tale med? Bünyamin Simsek henviser til sin forvaltning, men det er jo den, vi er utilfredse med. Vi forventer, at han vil stå frem og gå i dialog omkring det her. Det er mere end bare en personalesag, siger Morten Nielsen.