Ingen store udmeldinger

AGF har god tid til at forberede sig på Superligaen

Med oprykningen til Superligaen har AGF sikret sig to-tre måneder til at forberede sig på den nye tilværelse. Og det skal hjælpe klubben både i forhold til at hente nye spillere og skaffe sponsorer, fortæller administrerende direktør Jan Christensen.

- Nu begynder vi at forberede os på den kommende sæson og snakke med mulige samarbejdspartnere. Og der tror jeg da, vi har en klar fordel i forhold til mange af de andre, vi kæmper med, fordi de andre ikke ved, hvor de spiller i næste sæson, siger Jan Christensen.

Direktøren henviser til den tætte bund i Superligaen, hvor klubber i nabolaget som AC Horsens og Randers langt fra har sikret sig overlevelse.

Vurderer truppens styrke
Foruden nye sponsorer skal AGF's træner, Peter Sørensen, og sportsdirektør Brian Steen Nielsen også have vurderet truppens styrke i forhold til Superligaen.

- Peter og Brian skal sætte sig ned og se på, hvem det er, der kan gøre sig gældende i den kommende sæson. Og jeg tror, det er meget, siger Jan Kristensen, der ikke vil komme nærmere ind på spillerkøb og beløb til indkøb.

Ifølge ham koster det 25-30 millioner at rykke ud af Superligaen - penge, som han håber på at få igen i form af blandt andet tv-aftaler, når AGF rykker op, og penge, som er med til at definere målsætningen den kommende sæson.

- I første omgang skal vi sørge for, vi ikke rykker ned i næste sæson. Der er ingen tvivl om, at vi må ikke rykke ned igen. Det er for dyrt og for anstrengende for alle, siger Jan Christensen.