Ingen problemer for juletrafikken

Der er god plads på vejene

Selv om mange skal bruge lørdagen på at bevæge sig på kryds og tværs gennem kongeriget for at komme hjem efter julen, så er der rigeligt med plads på vejene.

Sådan lyder meldingen lørdag over middag fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

- Vi har haft en rigtig pæn dag uden den store trafik, og det forventer vi også resten af dagen, siger vagthavende ved Vejdirektoratet Jakob Riis til Ritzau.

Overvågningsudstyr på motorvejene sender meldinger til trafikinformationscentret, som i tilfælde af tung trafik giver udslag i form af røde vejstrækninger på Vejdirektoratets oversigtskort, men det er der ikke noget af lørdag.

- Selv lige nu, hvor vi har et trafikuheld øst for Lillebælt, er den ikke gået i rødt. Folk ryger godt nok ned i fart, men passerer ellers bare forbi, fortæller Jakob Riis.

Vejdirektoratet oplyser på sin hjemmeside, at uheldet på Fynske Motorvej i østgående retning medfører en forlænget rejsetid på cirka 12 minutter på strækningen mellem Middelfart og Odense.

Heller ikke vintervejret giver anledning til løftede bryn i Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

- Der er blevet saltet, så der er sorte veje over hele linjen, fortæller Jakob Riis.

Han vurderer, at den lette trafik skyldes julens placering i år, hvor helligdagene er blevet fulgt af en weekend. Det har givet trafikanterne flere fridage til at køre hjem i, og det har formentlig været med til at lette trykket på vejene.