Indsamling lærer børn om sygdomme

Aarhusiansk SFO har i år samlet 21.000 kroner ind til Epilepsiforeningen

I efteråret 2015 solgte børnene i skolens SFO mad og kager for at samle penge ind.

- Børnene bliver bevidste om, at ikke alle er lige heldige. Nogle har epilepsi eller kræft inde på livet, men på samme tid er de børn ligesom andre.

Sådan fortæller SFO-pædagog Mona Krogh om tanken bag en årlig indsamling, som hun sammen med sine kollegaer og eleverne på Interskolen i Viby ved Aarhus står for.

Hvert år vælger skolen at støtte en forening, der har en relation til en eller flere af skolens elever. I år er det Epilepsiforeningen, fordi en elev på skolen har epilepsi.

- Et andet år valgte vi foreningen Børn, Unge og Sorg, fordi en elev havde mistet sin far til cancer. Det gjorde også stort indtryk, siger pædagog Mona Krogh til tv2oj.dk.

Dagplejebørn pynter kager for en god sag

Indsamlingen er i denne omgang foregået i efteråret 2015, hvor der i forbindelse med et arrangement er blevet solgt mad og kager til børn og forældre i SFO'en. De mange hotdogs, pizzasnegle og andre gode sager har indbragt 21.000 kroner, som i dag, torsdag, bliver overrakt til Epilepsiforeningen.

Pengene skal gå til at give børn med epilepsi og deres forældre en tur til Djurs Sommerland og til oplysningsarbejde.

I forbindelse med indsamlingerne på Interskolen, så bliver der også sat fokus på sygdommene, så børnene får et kendskab til dem, fortæller Mona Krogh:

- De bliver bevidste om eksempelvis epilepsi, og hvad man selv kan gøre, hvis man ser en, som pludselig får det dårligt.