Ikke langt fra Aarhus til Texas

Se, hvad der har inspireret amerikanerne

Det ligner egentlig bare en lille campingvogn med striber og flotte farver, men den tohjulede vogn er meget mere end bare det.

Vognen hedder "Spotmobilen" og er Aarhus Kommune Bibliotekers rullende bibliotek - et redskab til at opsøge kommunens unge borgere.

Spotmobilen har fungeret med stor tilfredshed. Så stor, at andres øjne nu også er rettet mod den lille vogn.

Sidste år besøgte en amerikansk bibliotekar nemlig Aarhus og blev opmærksom på Spotmobilen, som Aarhus Kommune har brugt i skoler, på byens torve og på festivaler for at få unge i tale.

Hun blev så begejstret for vognen, at biblioteket i byen San Antonio i Texas, hvor bibliotekaren arbejder, nu har ladet sig inspirere af Aarhus og indføre sin egen Spotmobil.

- Jeg er rigtig glad for, at andre kan lære af de erfaringer, som vi har gjort os her i Aarhus. Vi har et meget innovativt biblioteksvæsen i Aarhus, og det gør mig både glad og stolt, når gode ideer spredes på denne måde. Det er et tegn på, at vi kan udvikle noget i Aarhus, som kan bruges i andre lande og kulturer, siger rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R), i en pressemeddelelse.

Ligesom Aarhus eksperimenterer San Antonio også med nye innovative idéer inden for biblioteksområdet. Derfor har de to biblioteker valgt at indgå i et partnerskab omring at engagere de unge.

Et af elementerne er, at unge fra de to byer blandt andet skal samarbejde om at skabe og redigere videoer.

Den texanske Spotmobil ser dog lidt anderledes ud end den aarhusianske. I stedet for en lille campingvogn, har amerikanerne valgt en Mercedes Van.