Ikke imponeret over FCK

Er ikke lige så gode i sidste sæson, mener Horsens-spillere efter sejr

AC Horsens' midtbaneprofil Martin Spelmann er ikke imponeret over de danske mestre fra FCK. Foto: badenfoto.dk

Tabellen lyver ikke, og FC København er trods nederlaget på 0-2 til AC Horsens stadig suverænt nummer et i Superligaen.

Men tæt på sidste års styrke er de forsvarende mestre ikke, mener midtbanespilleren Martin Spelmann fra AC Horsens.

- De var ikke i nærheden af, hvor de var sidste år, og det kunne man også godt mærke.

- De har nogle stærke spillere oppe foran, som har reddet dem og givet dem et eller tre point i de kampe, hvor de har sejlet rundt. Det skete ikke i dag. Vi fik meget plads - især i anden halvleg, siger Martin Spelmann.

Han er især skuffet over københavnernes midtbane.

- Jeg synes ikke, de har fundet sammen, som William Kvist og Claudemir.

- Jeg synes, det er nemmere at erobre bolde og læse spillet derinde, og jeg synes, det er meget nemmere at sætte en kontra i gang, fordi der ikke er den store speed i den defensive midtbane, siger Martin Spelmann om midtbanen bestående af Claudemir og norske Christian Grindheim.

Backs spiller anderledes
Også angriber Gilberto Macena og træner Johnny Mølby peger på en svækkelse hos FC København. Den lille angriber mener særligt, at FC Københavns backs spiller anderledes end sidste sæson.

- Deres backs er meget offensive, og der er meget plads bag dem, som der ikke var før. Men i midterforsvaret er det ligesom i sidste sæson, synes jeg, siger Gilberto Macena.

Træner Johnny Mølby mener, at fraværet af profiler som William Kvist og Jesper Grønkjær er udslagsgivende, men vil ellers ikke sige mere.

Det vil Martin Spelmann til gengæld godt, og han har formlen til de øvrige superligamandskaber, hvis de vil slå FC København.

- Det er at slippe håndbremsen og lade være med at være så bange for de navne, de har. Dame N'Doye og dem alle sammen. De kan godt skubbes væk, og du kan også godt pille bolden fra dem. Det viste vi i dag.

- Og kommer du foran, så skal du også jagte det ekstra mål. Stiller du dig ned bagved og tror, du kan forsvare, så kommer de på tavlen. Og udligner FCK 10 minutter før tid, så får de også nummer to mål, siger Martin Spelmann.