Igen sikkert at køre ud

Ophæver advarsel - dog ikke på Djursland

05:59

1 af 2

Efter at årets kraftigste storm sent mandag eftermiddag ramte Østjylland med stor styrke, er det nu igen nogenlunde sikkert at forlade sit hjem.

Østjyllands Politi har ved 19.30-tiden mandag aften ophævet opfordringen til at blive inden døre.

- Det er værste er overstået nu. Derfor advarer vi ikke længere østjyderne mod at gå udenfor, siger politiets vagtchef til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Politiet fraråder unødig kørsel

Allerede mandag eftermiddag advarede Falck bilister mod at køre ud, mens Østjyllands Politi fulgte op med en opfordring til alle om at blive inden døre.

Ifølge politiet ligger der stadig en del væltede træer på vejene - især på Djursland. Derfor opfordrer politiet stadig bilisterne på Djursland til ikke at køre ud - eller i hvert fald at være forsigtige.

- Det forventes ikke, at træerne bliver fjernet, før det bliver lyst tirsdag morgen, oplyser politiet.

Se: Politiet rykker ud flere steder

I Østjylland er ingen personer så vidt vides kommet til skade under stormen, sådan som det blandt andet er sket i Gilleleje på Sjælland. Her er en mand blevet dræbt af en tagsten.

På Østerbordingvænget i Silkeborg er et tag ifølge politiet blæst af et hus, mens en bilist på Ringgaden i Aarhus sad fanget i sin bil, efter at el-ledninger var faldet ned over den.

Se: Tag blæst af hus i Silkeborg

Mandagens storm har også givet problemer for trafikken til havs. Mols-Linien har aflyst flere afgange fra både Aarhus og Ebeltoft, ligesom også færgeruterne til og fra Samsø er ramt.

På jernbanerne har DSB midlertidig indstillet alt trafik. Alle tog syd for Aarhus holder stille til i morgen tidlig kl. 04.

Se: Bybusserne kører igen

I Aarhus tog Midttrafik alle bybusser ud af drift kl. 19. Busserne begynder dog at køre igen kl. 20.30, lyder den seneste melding fra trafikselskabet.

Øverst i artiklen kan du se TV 2 | ØSTTJYLLANDs reportage om stormen. Reportagen blev sendt i nyhedsudsendelsen kl. 19.30.

Følg stormen

Følg stormen på TV 2 | ØSTJYLLAND - både på nettet og på tv.