Iben Sønderup stiller op til Folketinget

Iben Sønderup stiller op som folketingskandidat for Socialdemokraterne i Randers

Torsdag meddelte socialdemokraten Maja Panduro, der har været østjysk medlem af Folketinget siden 2007, at hun ikke genopstiller til Folketinget.

Det skete efter der har floreret rygter om et folketingsvalg er på trapperne. Maja Panduro har været sygemeldt med stress siden marts, og er ikke klar til et valg på nuværende tidspunkt.

Læs også Maja Panduro genopstiller ikke til Folketinget

Derfor er man nu gået i gang med at lede efter Panduros efterfølger hos Socialdemokraterne i Randers. Og Iben Søndergaard har meldt sit kandidatur i Randers. Det skriver politikeren i en pressemeddelelse.

- Jeg er fra flere sider blevet opfordret til at stille op. Jeg har tænkt over det og drøftet det med min familie, og jeg har nu besluttet at melde mig på banen, siger Iben Sønderup, som har siddet i Randers Byråd siden 2013, valgt for Socialdemokraterne i Randers.

Iben Sønderup har tidligere været folketingskandidat for Socialdemokraterne i Favrskov, og her han hun været aktiv i to folketingsvalgkampe.

Læs også Iben Sønderup søger orlov fra byrådet

- Jeg har jo erfaring med at føre valgkamp, og jeg har også fået realpolitisk erfaring ved at sidde i Randers Byråd, siger Iben Sønderup.

Det er stadig muligt for andre kandidater at stille op for Socialdemokraterne i Randers Sydkreds.