I Østjylland spiser de hest

Slagter mærker stigende efterspørgsel

02:34

1 af 2

Hestemørbrad, hestesteaks eller hestegullasch.

Hos Frederiksgades Slagter i Horsens går hestekødet som varmt brød.

Slagter Leif Sørig vurderer, at butikken lige nu sælger 25 procent mere hestekød end før vinterens hestekødsskandale.

- Det er en god, gammeldags spise, og så er det blevet populært igen efter den gode omtale i medierne, siger slagter Leif Sørig til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Debatten om hestekød begyndte for alvor tidligere i år, da flere producenter var under mistanke for at blande hestekød sammen med andre kødarter.

Nogle af kunderne i den horsensiaske butik er lidt skeptiske over for hestekøddet, mens andre er godt tilfreds:

- Jeg har fået hestebøffer før. Det er super godt!, siger social- og sundhedshjælper Stine Laugesen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Nedenfor kan du finde en opskrift med hestekød, hvis du er blevet fristet til at smage det:

Lækker hestegullash

Opskrift fra Frederiksgades Slagter i Horsens

Ingredienser:

1 kg skært hestekød

1/2 Liter fløde

1/2 Liter vand

200 g suppeurter

200 g lufttørret skinke

500 g friske små champignons

1 snackpeber

Mel til jævning

Brun hestekødet og tilsæt fløde og vand og lad det simre i halvanden time. Tilsæt derefter suppeurter og tørret skinke i tern og lad det simre en halv time mere. Så tilsættes champignons og snackpeber snittet i fine skiver og det simrer endnu en time. Jævn til sidst gullashen med mel og den er klar til servering