I nat var Louise en helt: Jeg så en, der var ved at drukne

24-årige Louise Kristiansen hoppede i nat i Randers Havn for at redde en mand, der var faldet i det kolde vand. Her fortæller hun om dramaet

Foto: Local Eyes

Louise Kristiansen nåede ikke at tænke, inden hun kort efter midnat sprang i Randers Havn for at redde en mand, der kort forinden var faldet i det kolde vand.

- Pludselig var jeg i vandet. Jeg kunne se, hvordan han var ved at drukne, så jeg hoppede i vandet. Jeg nåede ikke at tænke over det inden, siger Louise Kristiansen til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Den 24-årige tjener fra Randers var på arbejde på Fiskerestaurant Pakhuset, der ligger få meter fra havnebassinet. Kort efter midnat opdagede Louise Kristiansen og andre, at der var noget galt uden for restauranten.

Pludselig var jeg i vandet. Jeg kunne se, hvordan han var ved at drukne, så jeg hoppede i vandet. Jeg nåede ikke at tænke over det inden.

Louise Kristiansen, der natten til søndag hoppede i Randers Havn for at redde mand

- Vi tænkte, at det måske var én, der havde fået det dårligt, og vi skyndte os derud. Da vi nåede udenfor, kunne vi se en mand, der lå i vandet, siger hun.

Louise Kristiansen handlede resolut. Hoppede i vandet. Det lykkedes hende at få fat i manden, der var beruset. Ved hjælp af en redningskrans kunne hans hoved holdes oven vande.

Læs også Mand faldt i havnen i nat: Kvindelig tjener reddede ham

Indsatsleder Per Allan Nielsen fra Beredskab & Sikkerhed i Randers vurderer, at Louise Kristiansen og manden kan have ligget i vandet i op til et kvarter, inden de blev reddet op. Alarmen blev modtaget klokken 00.21. 

- Jeg har slet ingen fornemmelse af, hvor lang tid der gik, men jeg var ved at være tappet for kræfter, da de kom, siger Louise Kristiansen og fortæller, at manden var noget større end hende.

- Vandet var virkelig koldt. Jeg frøs rigtig meget, og var i en form for chok, da jeg kom op, siger hun.

Ubeskriveligt

Louise Kristiansen blev - ligesom manden - sendt til undersøgelse på Randers Sygehus i nat.

Efter cirka halvanden time kunne hun forlade sygehuset igen. Bagefter vendte hun tilbage til havnen og restauranten for at tale om episoden med de kolleger, der stadig var der.

I dag er det så småt ved at gå op for Louise Kristiansen, hvad hun har gjort.

- Det er en meget ubeskrivelig og chokerende oplevelse. Jeg tror ikke, at det helt er gået op for mig, siger hun.

Den 52-årige mand, der faldt i havnen, er ifølge Østjyllands Politi ikke kommet alvorligt til skade. 

Det var her ved Fiskerestaurant Pakhuset på Randers Havn, at manden faldt i vandet kort efter midnat. Foto: Google Street View