- Hvordan rammer vi Omann?

Facebook-gruppe tyr til nye midler mod skolelukninger

02:11

1 af 2

Der bliver nu taget helt nye midler i brug i kampen for at bevare en række folkeskoler i Randers Kommune.

På Facebook opfordrer randrusianeren Kalle Nielsen til at lægge pres på de byrådspolitikere, som har valgt at stemme for skoleforliget, der blandt andet indebærer lukning af fem folkeskoler.

I et opslag i gruppen "Nej til skolelukninger i Randers Kommune" efterlyser Kalle Nielsen forslag til, hvordan man som utilfreds borger kan ramme politikerne fra Venstre, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Blandt andet bliver det foreslået, at folk skal opsige deres abonnement hos energiselskabet Verdo, fordi borgmester Claus Omann Jensen (V) sidder som formand for bestyrelsen.

I opslaget rådes folk også til at sende mails til borgmesteren og Verdo for at forklare, hvorfor de ikke længere ønsker at være kunde.

Gøre politikerne opmærksomme

Om begrundelsen for at tage den nye metode i brug for at få politikernes opmærksomhed, siger Kalle Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi skal kunne bevare kontakten til politikerne, så de ikke forsvinder i julemåneden. Det er også et opråb i forhold til, hvordan vi får dem (politikerne, red.) til at beskæftige sig med det her område.

Initiativtager Kalle Nielsen ser ikke noget forkert i gruppens fremgangsmåde, som omhandler politikernes virke uden for byrådet.

- De kan jo slukke telefonen eller lukke deres mailbox, siger han.

Han mener, at grænsen går der, hvor politikernes civile arbejdsplads, familie eller børn bliver inddraget. Derudover er det ifølge ham helt legitimt at holde øje med politikerne:

- Hvis de for eksempel har bestyrelsesposter eller sidder i nogle udvalg eller boligforeninger, hvor man kan have mistanke om, at de fører den samme forvaltningskultur over, siger Kalle Nielsen.

Øverst på siden kan du se et tv-indslag om opfordringen på Facebook.