Hurtigt bredbånd vinder frem i Østjylland

Andelen af borgere i Østjylland, der har adgang til hurtigt bredbånd, steg sidste år. Der er stadig huller at lukke, siger minister

Østjydernes mulighed for at streame, surfe og maile er bedre end nogensinde.

90 procent af husstandene og virksomhederne i Region Midtjylland havde sidste år adgang til mindst 100/30 Mbit/s. Det er fem procentpoint mere end i 2015.

Det fremgår af rapporten ’Bredbåndsdækningen i Danmark 2016’, som netop er udkommet. 

Læs også Kort: Her får østjyderne bedre dækning på mobil og bredbånd

Dækningsprocenten varierer markant mellem landsdelene.

Region Syddanmark topper listen over hurtigt bredbånd med en dækning på 92 procent, mens Region Sjælland har den laveste med 77 procent.

Landsgennemsnittet er 88 procent. 

Læs også Bredbånds-millioner: Ikke en krone til Djursland

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) mener, tallene er flotte, men der er samtidig steder i landet, hvor dækningen skal forbedres.

- Hvert år investerer teleselskaberne adskillige milliarder i udrulning af infrastruktur. Derfor har vi i Danmark en international set høj udbredelse af lynhurtigt bredbånd, siger ministeren i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Kortlægningen viser, at flere og flere kommer med år for år. Kortlægningen viser dog også, at visse dele af landet halter noget efter. Det er her, at vi med bredbåndspuljen kan forsøge at lukke nogle af de huller.