Hundeejer: Det er en slædehund

Derfor fulgte "ulven" med cyklerne

01:24

Foto: Martin Hedam

1 af 2

Dyret, der onsdag aften ved 21-tiden fulgte efter to cyklister ved Klostermølle tæt på Mossø, er en slædehund. Formentlig en Siberian Husky. Eller måske en Alaskan Malamute med en usædvanlig farvetegning.

Det er slædehundefører Andreas Nymark fra Trællund ved Herning overbevist om efter at have studeret den film, vidnerne har sendt til TV 2 | ØSTJYLLAND (Se filmen i videoen øverst i artiklen.)

Han har selv mistet sin slædehund Fairplay. En Siberian Husky, der for to måneder siden stak af fra ham. Og han har siden ledt fortvivlet efter den.

- Al den her ulvesnak er gået helt bananas. Jeg frygter at nogen skal skyde hunden, fordi den ligner en ulv, fortæller Andreas Nymark til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg har set filmen på jeres hjemmeside mindst tolv gange, og det er desværre ikke min hund. Men hvis ejeren melder sig, er han hjerteligt velkommen til at kontakte mig, hvis han har brug for hjælp til at indfange hunden. Jeg ved, der er mindst fire slædehunde savnede i øjeblikket, og det vil jo være forfærdeligt, hvis nogen gør dem fortræd, før de bliver indfanget igen.

Vil gerne løbe med mennesker

Slædehundeføreren bemærker, at det er typisk for en slædehund, at den gerne vil løbe afsted ved siden af cyklisterne og følges med dem.

- De elsker at løbe og have selskab, siger han.

- Hvis det var en ulv, kunne man ikke lokke den til sig uanset hvor meget, man gjorde sig umage, bemærker han.

Han er i øvrigt overbevist om at halsbåndet er af en populær type, hvor hundens navn eller et kælenavn er påtrykt et tørklæde og ikke en kasse med en sender, som det er blevet tolket.

Kontakt gerne TV 2 | ØSTJYLLAND på redaktion@tv2oj.dk hvis du er kender hunden eller dens ejer.