Hun blev dræbt af sin egen søn

Søskende kæmper for tvangsmedicinering

02:30

Sidste sommer blev en 53-årig kvinde fra Solbjerg stukket ned med kniv af sin egen søn.

Sønnen, den 22-årige Joakim, har forklaret, at det var stemmerne i hans hoved, der sagde, at han skulle slå sin mor ihjel. Han lider af paranoid skizofreni og har flere gange været indlagt på psykiatrisk afdeling.

Kort før knivdrabet stak han af fra netop psykiatrisk behandling. Ifølge den nuværende danske lovgivning bliver udeblivelse i mere end syv dage betragtet som en udskrivelse.

I aften står Joakims fire søskende frem i TV 2-dokumentaren "Et farligt sind".

Her fortæller de, hvordan de følte sig magtesløse, fordi de ikke havde mulighed for at tvinge deres lillebror i behandling. Det var på trods af, at deres mor flere gange havde gjort myndighederne opmærksomme på, at hendes søn havde opført sig truende:

Læs også Erkender at have dræbt sin mor

- Min mor har sagt flere gange, at han har truet hende. Hun var bange for, at han ville tage hendes liv eller tage sit eget liv, siger Ann-Dorthe Foss Kristoffersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De fire søskende kæmper nu den kamp, som de ved, deres mor forgæves har kæmpet. De vil forhindre, at andre kommer ud for den samme situation som dem selv.

Hvis deres lillebror Joakim var blevet tvangsmedicineret, er de overbeviste om, at knivdrabet kunne være undgået:

- Så ville vores liv se helt anderledes ud. Så ville vi have vores mor, siger Rikke Foss Kristoffersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Vi håber rigtig meget, at der bliver lavet nogle lovændringer, som siger, at man må tvangsmedicinere og tvangsindlægge folk, siger Ann-Dorthe Foss Kristoffersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se et tv-indslag om familiens historie øverst i artiklen og se hele dokumentaren klokken 20.50 på TV 2 i aften.